• healthclub45-de-plek-voor-fitness-in-meteren-en-geldermalsen

  Start met een Gratis Proef 7 Daagse fitness!

Eva Klinkert (Eva&Elvira Conceptstore)

Eva Klinkert (Eva&Elvira Conceptstore), 26-02-2016


Wat begon als een gezamenlijk initiatief van Richard en mijzelf om ons thema van dit jaar: ‘Just Do It’ wat kracht bij te zetten en zo fit & actief het jaar goed te beginnen, groeide uit tot iets veel mooiers dan dat.

Op de één of andere manier ben ik in mijn hoofd ergens 10 jaar geleden blijven hangen. Tot mijn 24e kon ik namelijk alles eten en drinken, zonder een gram aan te komen. Als studente kon ik rustig pizza eten als ontbijt, lunch en avondeten om daarna wat leuke feestjes af te gaan het nodige te drinken om vervolgens ‘s nachts op de Voorstraat bij onze vaste shoarmatent nog wat te snacken. Ik at altijd waar ik zin of trek in had en dat ging goed, omdat ik er redelijk veel bij sportte, fietste, liep of danste op al die leuke feestjes.

Ik heb het gewoon niet door gehad. Ik heb mijn eetpatroon ondanks dat mijn lichamelijke beweging na mijn verhuizing naar Amsterdam drastisch achteruit ging nooit aangepast. Ik kocht een auto, dus fietsen deed ik veel te weinig, ik stopte op een gegeven moment met hockeyen en naarmate iedereen zo ongeveer aan de vriend was, werd het dansen in één of andere foute discobar steeds meer verruild voor gezellige etentjes en hoefden we niet zo nodig meer los op de dansvloer. Bottomline….mijn lichaam veranderde, mijn voedingspatroon niet en na twee zwangerschappen was de transformatie compleet. Ik herinner me dat een jaar of twee geleden iemand (kan echt alleen een man verzinnen) me zei: “je lijkt heel erg op Bridget Jones” waarop ik heel naïef antwoordde “oh leuk, je bedoelt Renée Zellweger?” en hij onbedoeld bot “Nee, ik bedoel echt Bridget Jones”. Gelukkig beschik over een behoorlijke dosis zelfspot, dus heb ik er smakelijk om kunnen lachen, maar stiekem deed het heel diep van binnen natuurlijk ook wel een beetje pijn.

De afgelopen zeven weken waren dan ook een geschenk. Door 50 dagen een voorgeschreven gezond voedingsplan te volgen en me door een Personal Trainer te laten leiden, kom je echt tot inzichten over jezelf. Dan wordt het een en ander pas duidelijk en zie je wat je verkeerd deed. Zo kwam ik tot de volgende inzichten over mijn gedrag waar ik me eerder niet bewust van was:

1. Ik leefde van lekkere maaltijd, naar lekkere maaltijd en van genietmoment, naar genietmoment.

Maar als elk moment van de dag dat je eet een genietmoment is, geniet je dan nog wel écht van je eten? Door het boek/plan te volgen kwam ik ook in aanraking met een hoop functionele maaltijden. Maaltijden die dus gewoon prima waren, maar nou niet zo lekker zoals ik ze zelf zou maken. De upside is dat je bij de functionele maaltijden eet wat je nodig hebt, omdat het nou eenmaal gezond. Zo eet je dus niet teveel.

2. Ik pakte/at waar ik zin in had.

Had ik zin in taart, at ik taart. Had ik zin in gebakken eieren, bakte ik eieren. Ik gaf altijd direct aan mijn cravings toe, ongeacht het moment op de dag.

3. “Ik heb geen tijd om te sporten”

Dit was steevast mijn antwoord als men vroeg of ik sportte. Ik denk dat ik geen drukker moment in mijn leven had kunnen uitkiezen om deze 50 dagen te gaan beginnen als nu met een eigen zaak, twee kleine kinderen en een man met een drukke baan (in Amsterdam). Toch lukte het me door zaken gewoon goed te regelen vier keer in de week te sporten. Als je echt wilt dan is er altijd tijd om te sporten, echt!

4. Uitstelgedrag: “Ik doe het morgen wel”

Nee, ik doe het morgen niet. Ik doe het nu! Hoe moe ik ook ben, hoe graag ik ook wil slapen. Ik maak dingen nu af. Ik plan mijn zaken beter en stel niet alles meer uit. ‘Just Do It’

50 dagen heb ik gebikkeld tijdens de Personal Training en groepslessen bij Healthclub45. 50 dagen heb ik me keurig gehouden aan het eten conform het voedingsboek/plan Your 50 Days of Green Happiness. Er waren Ups, maar zeker ook Downs. Maar het resultaat mag er zijn. Ik riep heel stoer dat ik mijn before & after bodyshots wel zou delen, maar nu puntje bij paaltje vind ik dat toch wel echt heeeeel kwetsbaar, dus sorry! Het belangrijkste is ook eigenlijk dat ik zelf heel blij ben. In 50 dagen tijd ben ik van een chronisch moe persoon veranderd in een veel fitter en energieker iemand. Ik ben behoorlijk wat afgevallen (in totaal zo’n 7 kilo) en heb ik vooral een veel strakker lichaam gekregen, mijn omvang is vele centimeters smaller geworden. Ik ben er nog niet, maar in 50 dagen heb ik wel echt een hele mooie basis gelegd, van waaruit ik het nu zelfstandig verder kan. Zonder de Personal Training en zo’n strak voedingsplan was me dat nooit gelukt in zo'n korte tijd. Nu ik zo ver ben gekomen in slechts 50 dagen motiveert het mij om door te zetten en mijn gezonde levensstijl vast te houden voor de toekomst.

Ik hoef echt niet meer het lijf van mijn vroegere ik, maar ik wil me wel weer mooi voelen en blij zijn met mezelf. Mooi voelen of zijn heeft mijns inziens trouwens niets te maken met het gewicht dat je draagt, maar of jij zelf bij het gewicht dat je draagt lekker in je vel zit. Want als jij blij bent met jezelf dan straal je dat ook uit.

Ik wil heel graag Marian Roberti mijn Personal Trainer en Rick Verstegen van Healthclub 45 bedanken voor het traject dat ze met me hebben afgelegd, jullie zijn toppers, echt waar! Ook gaat mijn dank uit naar The Green Happiness. Ik vind het enorm gaaf dat jullie dit boek hebben uitgebracht en zoveel vrouwen inspireren om beter voor zichzelf te zorgen. Ik heb heel veel geleerd van alle informatie over voeding en het heeft me enorme houvast gegeven om nu na deze 50 dagen conform jullie principes door te gaan. Ik wil last but certainly not least iedereen bedanken voor alle lieve woorden, grappen en motivational speeches gedurende deze 7 weken. Dat heeft me echt heel goed gedaan.

Vandaag pakte mijn zoontje het boekje van Rupsje Nooitgenoeg kroop op mijn schoot en vroeg mij die voor te lezen. De ironie was compleet, ik moest glimlachen, want ineens herkende ik mijzelf in het verhaal. Jarenlang lekker gegeten wat ik wilde en nooit had Rupsje Eva genoeg. De afgelopen 50 dagen leefde ik in een cocon, om vandaag als vlinder uit te fladderen.

Schoonheid komt van binnenuit en het mooiste project om aan te werken ben jijzelf.

Liefs,

Eva.

Nieuws

 • Van CrossFit Dummy naar CrossFit Atleet

  Van CrossFit Dummy naar CrossFit Atleet. Doe mee aan het startprogramma en le...

  Lees meer
 • Maak kennis met boksen!

  Boksen is de ideale combinatie van conditie- en krachttraining. Door explosie...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Eva Klinkert (Eva&Elvira Conceptstore)

  "Schoonheid komt van binnenuit en het mooiste project om aan te werken ben jijzelf."

  Eva Klinkert (Eva&Elvira Conceptstore)
 • Hans (28) en Mirjam van Blijderveen (26)

  "Na een kleine zoektocht zijn we uitgekomen bij Healthclub45 en daar zijn we heel blij mee! "

  Hans (28) en Mirjam van Blijderveen (26)
 • Carlo Leopold (26)

  "De Personal Trainers bij Healthclub45 hebben mij over mijzelf doen verbazen wat ik heb weten te bereiken!"

  Carlo Leopold (26)
 • Bep Leijenhorst (64 jr, Kapel-Avezaath)

  "Het leuke is dat ik altijd bij mijn naam wordt aangesproken. Healthclub|45 heeft dan een nummer, zo voel ik me absoluut niet!"

  Bep Leijenhorst (64 jr, Kapel-Avezaath)
 • BFIT+ groep, 55+

  "Als meer mensen zouden sporten zouden er heel wat minder klachten van lichamelijke aard zijn. "

  BFIT+ groep, 55+
 • Marian Roberti (27 jr, Tricht)

  "Juist de persoonlijke aandacht en de fijne sfeer zorgen ervoor dat ik graag train bij Healthclub45."

  Marian Roberti (27 jr, Tricht)
 • Annemarie  (31jr, Tiel)

  "Waar de sportschool eerst een plek was waar ik liever niet naar toe ging, heeft deze sportschool mij weten te motiveren!"

  Annemarie (31jr, Tiel)
 • Cor Kuijten (67 jr, Geldermalsen)

  "Opgeven is geen optie is onze lijfspreuk. Naar Healthclub|45 gaan is een feestje!"

  Cor Kuijten (67 jr, Geldermalsen)
 • Ghislaine van Ginneken (58 jr) & Jolanda Kruissen (53 jr)

  "Het is geen sportschool van ,,Zien en gezien worden”. Gewoon sporten op eigen niveau."

  Ghislaine van Ginneken (58 jr) & Jolanda Kruissen (53 jr)
 • Aaron van Rooij (36 jr, Meteren)

  "Ik train met veel plezier bij Healthclub|45, alle faciliteiten voor een complete en functionele training zijn aanwezig"

  Aaron van Rooij (36 jr, Meteren)
 • Jacqueline Lauffer (48 jr, Meteren)

  "Hoe luxe kan sporten bij Healthclub|45 zijn. Een heerlijke koele omgeving met gezellige sporters en medewerkers"

  Jacqueline Lauffer (48 jr, Meteren)
 • Virginia van Aken (37 jr, Geldermalsen)

  "Weer top dat de sportschool open is. Ze staan voor je klaar en luisteren naar de behoefte van de sporters."

  Virginia van Aken (37 jr, Geldermalsen)
 • Liesbeth Hol (55 jr, Waardenburg)

  "Iedereen is vriendelijk en weet je het niet, wordt het echt goed uitgelegd. Voor mij tot nu toe de beste waar ik geweest ben"

  Liesbeth Hol (55 jr, Waardenburg)